43. CAMBRA, EMPRESA I JOVES 

Sessions: 1 sessió de 60 o 90 min
Lloc: AULA
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

1r ESO
2n ESO
3r ESO
3r ESO
4t ESO
4t ESO
FPB
CFGM
CFGS
1r batxillerat
2n batxillerat

Responsable/s

Cámara de Comercio de Menorca  

 

Descripció
El taller consistirà en una xerrada per part d’un membre del Ple de la Cambra de Menorca per explicar als estudiants com funciona la Cambra de Comerç dins la xarxa de negocis de la illa, i també el negoci que ells mateixos gestionen i son propietaris.

Els punts de la xerrada hauran d’incloure:

Cambra de Menorca:
-Quan es va fundar i una mica de la seva història.
-Quines funcions té cap a les empreses de l’illa
-Com la Cambra ajuda a la xarxa de negocis nacional i internacionalment.

Empresa i Vida professional:
-Que van estudiar i Que els va inspirar crear el seu negoci.
-Quines van ser les dificultats per emprendre
-Que és el que més els hi agrada de la seva empresa. I el que menys.
-Que és el que més han après amb el negoci
-Que farien diferent si ho tornessin a fer?
-Que es fa a dins l’empresa?
-Quan treballadors hi ha?
-Quin perfil professional es busca en el sector? Quina experiència és necessària?


Objectius
Primerament, donar a conèixer la Cambra com un organisme dins de la xarxa empresarial i les oportunitats que brinda.
En quant a l’empresa de cada membre, l’objectiu és que els estudiants tinguin una idea de que vol dir tenir una empresa i emprendre, però també quines problemàtiques tenen les empreses en el dia a dia per funcionar i com, tot i les dificultats, les decisions i estratègies fan tirar endavant el negoci.
Finalment, conèixer per sobre el recorregut professional de cada membre del ple, per veure com van començar i com la seva vida dins l’àmbit professional ha evolucionat cap a aquest camí.


Continguts
Conceptes: Conceptes: Entendre des de l’experiència personal del membres del ple els següents conceptes:
-Que és i com funciona una Cambra de Comerç.
-Que és una Empresa i com funciona
-Que significa ser empresari.

Procediment: Xerrada del membre del ple acompanyat de presentació de Power Point amb els punts clau del missatge que es vol donar per part de la Cambra de Comerç i el s membres del ple.

Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Investigar sobre dades de la Cambra de Menorca i Cambra d’Espanya, i de l’empresa i membre del ple que vingui a fer a presentació.
D’aquesta manera els estudiants tindran informació amb la que poden basar les seves preguntes el dia del taller, i així poder fer preguntes sobre el que tenen curiositats o temes que no han quedat clars.
També, buscant informació sobre els diferents membres i empreses podran conèixer xarxes socials com Likendin, que és una eina bàsica per la cerca de feina i informació sobre empreses.

Durant:
Preguntar al membre del ple aquelles preguntes sobre la Cambra i el negoci que gestionen. Seria interessant que els alumnes amb la informació que han trobat online puguin contrastar-la amb preguntes als membres del ple.

Després:
No caldria però seria interessant si després de la cerca d’informació i xerrada dels membres del ple quines idees de negoci o de carrera professional tindrien els alumnes i si han canviat algunes idees des de que s’ha/n fet la/les presentacions/s.


Recursos



Observacions

Degut a que el taller serà impartit per diferents membres del ple de la Camara de Comercio de Menorca, depenent de la seva disponibilitat, l'escola un cop hagi fet la sol.licitut s´haurà de possar en contacte amb la Cámara per coordinar dates disponibles dels membres del ple. En el cas de que l'escola estigui interessada per un membre en concret ens ho haurà de comunicar en un inici. Per poder accedir a la llista dels membres del ple es pot accedir a través de la web de la Camara de Comercio de Menorca: https://www.camaramenorca.com/es/camara-menorca/organos-de-gobierno/