Presentació

Amigues, amics,

Enguany la presentació dels tallers i activitats del programa Salut Jove i Cultura arriba més tard del que era la norma: dia 1 de setembre, puntualment, l’oferta pel nou curs arribava a tots els centres educatius de Menorca.

El retard d’enguany, com és evident, ve motivat per les condicions especials, complexes i difícils, que ens ha imposat la pandèmia de la Covid-19. Abans d’acabar el curs passat, des d’alguns centres educatius ja ens vau demanar que el calendari i el procés de realització de les activitats d’enguany fos més flexible, adaptat a aquesta realitat que hem de gestionar com millor sapiguem.

Tenint en compte els vostres suggeriments, les dues principals novetats són, en primer lloc, que obrim el període de sol·licitud d’activitats més tard, perquè no us volíem afegir feina a l’inici de curs, essent les vostres prioritats l’adaptació a un règim de semipresencialitat, l’adaptació i ampliació dels espais fora de les dintre i vostres instal·lacions, i la gestió dels plans de contingència.

La segona novetat és que enguany NO HI HA UNA DATA LÍMIT perquè faceu les vostres sol·licituds de tallers i activitats: les anirem rebent i gestionant al llarg de tot el curs, que és l’opció més recomanable davant un escenari d’incertesa i canvis constants com el que tenim.

La bona notícia, dintre de tot, és que Salut Jove i Cultura torna a posar-se en marxa. Hi ha algunes activitats que no es podran dur a terme, perquè la seva realització no és compatible amb les mesures d’higiene i seguretat que han de garantir totes les activitats. Així i tot, no hem volgut perdre l’oportunitat d’incloure noves activitats, suggerides tant per centres educatius com per entitats i institucions, que venen a omplir llacunes que fins ara no es tenien en compte.

Un any més, us deman que no us oblideu de fer l’avaluació de les activitats: ara més que mai és imprescindible que tinguem un retorn de la realització de les activitats, i que ens faceu arribar qualsevol incidència o proposta de millora, perquè d’açò en dependrà la millora continuada del programa i la seva adaptació a les vostres necessitats.

Gràcies a tothom que feis possible Salut Jove i Cultura. Comptau amb nosaltres per tot allò en què puguem ajudar perquè aquest curs sigui el màxim de satisfactori.

Miquel Àngel Maria Ballester,
Conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports