219. LA MEVA AULA DESCOBREIX LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE MAÓ 

Sessions:
Lloc: Biblioteca Pública de Maó. Plaça Conquesta, 8. 07701 Maó
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

P3 educació infantil
P4 educació infantil
P5 educació infantil
1r educació primària
2n educació primària
3r educació primària
4t educació primària
5è educació primària
6è educació primària

Responsable/s

Biblioteca Pública i Arxiu Històric de Maó  

 

Descripció
El personal de la Biblioteca Pública i l'Arxiu Històric de Maó organitza una visita guiada adaptada a les particularitats i/o interessos de cada aula per descobrir la Biblioteca i tot el que pot oferir als/les alumnes amb un contingut personalitzat i significatiu per cada classe, ja sigui a partir del seu nom d’aula (peixos, astronautes, papallones...) o de qualsevol temàtica que es vulgui treballar.

Objectius
Donar a conèixer la Biblioteca i els seus múltiples recursos fent visible el seu potencial com a recurs per a la comunitat educativa dins i fora del seu horari lectiu mitjançant la promoció de la lectura, el gaudi i experiència positiva i l’aprenentatge significatiu.
Apropar els infants a aquest potencial que els pot acompanyar en el seu desenvolupament i gaudi al llarg de la vida de forma lliure i gratuïta.


Continguts
Conceptes: Promoció de la biblioteca com a espai de múltiples oportunitats d’aprenentatge, lleure i descoberta en qualsevol temàtica presentada. Conèixer la Biblioteca de Maó i Central de Menorca, que forma part de la Xarxa de Biblioteques de Menorca.
Procediments: A partir de la temàtica escollida es prepararan tot un seguit de documents variats (llibres informatius, contes, poesia) i material relacionat que s’anirà oferint de manera atractiva (selecció de fragments curiosos de llibres informatius, mostrar contes en formats diversos i contar-ne alguns sempre tenint present l’edat dels infants) clarificant en tot moment que tot el que veuen està al seu abast per viatjar de la biblioteca al centre o a les llars.
Actituds: obertura, curiositat, escolta activa i compartida

Metodologia
Abans: No és necessària cap feina prèvia abans de la visita, únicament aportar el nom de l’aula o de la temàtica d’interès.
Durant: El personal que faci la visita esperarà l’aula a l’entrada per acompanyar-los per la Biblioteca fins a la sala infantil on s’aniran desplegant tot el seguit de recursos diversos i significatius que ens puguin semblar atractius per als infants i que els permetin descobrir tot allò que poden trobar a la biblioteca. Els convidarem a tornar per fer un ús de l’espai més enllà de la visita.
Després: Després s’espera comptar amb les visites individuals dels alumnes que s’animin a fer ús de la biblioteca més enllà de l’escola i estrènyer vincles amb els centres i personal docent.

Recursos



Observacions

Grups de 25-30 màxim. No hi ha mínims.