90. COSMÈTICA ECONATURAL AMB INGREDIENTS DE PROXIMITAT 

Sessions:
Lloc:
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

4t educació primària
5è educació primària
6è educació primària
1r ESO
2n ESO
3r ESO
4t ESO
FPB
CFGM
CFGS
1r batxillerat
2n batxillerat

Responsable/s

Carolina Carreras Ponscharlie-dos@hotmail.com 

 

Descripció
Explicació dels usos i procedència d' algunes matèries primeres (hidrolats,procedents de Menorca ) utilitzades en cosmètica natural. D' altres com macerats amb plantes com romaní i camamil·la de Menorca. L' oli d' oliva. Usos i aplicacions damunt la pell.
Què és un cosmètic natural a diferència d' un sintètic. Què és un hidrolat i com s' obté.Beneficis que ens aporta. Utilitzam producte local de proximitat.
Es farà un producte cosmètica de manera individual i els alumnes sel podran endur.
Podran du un tarro de vidre net amb tapadora per tal de posar en pràcticarel reciclatge.


Objectius
Conèixer matèries primeres de proximitat aptes i saludables per a fer cosmètica econatural. Recuperar la cultura ancestral basada en la natura. En forma de macerat en oli i planta ens servirà com a ingredient cosmètic. Conèixer les propietats dels hidrolats. Saber que és el que ens aplicam damunt la pell. Posar en valor el producte local i de proximitat.


Continguts
Conceptes: Conèixer que és el que ens ofereix la natura, quins ingredients es poden utilitzar per a fer un producte cosmètic. Vehicles portadors (grasses olis vegetals). Hidrolats de Menorca, usos i aplicacions. El·laboració d' un exfoliant facial i un dentífric natural.
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant: S' explicaran les propietats dels ingredients a utilitzar, alguns de Menorca. Hidrolats, plantes, olis vegetals com oli d' oliva i de camamil·la (el·laboració pròpia).
El·laboració de dos cosmètics: exfoliant facial i dentífric.
La importància d' aplicar-nos productes naturals damunt la pell.

Després:

RecursosObservacions