90. COSMÈTICA ECONATURAL AMB INGREDIENTS DE PROXIMITAT 

Sessions:
Lloc:
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

4t educació primària
5è educació primària
6è educació primària
1r ESO
2n ESO
3r ESO
4t ESO
FPB
CFGM
CFGS
1r batxillerat
2n batxillerat

Responsable/s

Carolina Carreras Ponscharlie-dos@hotmail.com 

 

Descripció
Explicació sobre els ingredients naturals que s'empraran per a fer productes cosmètics, a elegir entre: desodorant sòlid, exfoliant, mascareta capilar, facial, perfum, gel de bany, bàlsam o sabons de glicerina "Univers de sabons - Aquest taller destinat a alumnes de primària". Pràctica el·laboració dels productes naturals. Una vegada fets els alumnes s'en enduran a casa.

Objectius
Conèixer matèries primeres de proximitat aptes i saludables per a fer cosmètica econatural. Recuperar la cultura ancestral basada en la natura. En forma de macerat en oli i planta ens servirà com a ingredient cosmètic. Conèixer les propietats dels hidrolats. Saber que és el que ens aplicam damunt la pell. Posar en valor el producte local i de proximitat.


Continguts
Conceptes: Conèixer que és el que ens ofereix la natura, quins ingredients es poden utilitzar per a fer un producte cosmètic. Vehicles portadors (grasses olis vegetals). Hidrolats de Menorca, usos i aplicacions. El·laboració d' un exfoliant facial i un dentífric natural.
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant: S' explicaran les propietats dels ingredients a utilitzar, alguns de Menorca. Hidrolats, plantes, olis vegetals com oli d' oliva i de camamil·la (el·laboració pròpia).
El·laboració de dos cosmètics: exfoliant facial i dentífric.
La importància d' aplicar-nos productes naturals damunt la pell.

Després:

Recursos



Observacions