Sessions:
1
Observacions:
Durada:
120
Observacions Durada:
Lloc:
ES POT DONAR A LA MATEIXA CLASSE AMB UN PISSARRA INTERACTIVA O PROJECTOR.
SI ES VOL, ES POT FER A L
Màxim per grup:
Destinataris
| FPB |
| CFGM |
| CFGS |
| EPA (educacio persones adultes) |
| famílies |
| Professorat |
| altres grups |
Responsable/s
Descripció
Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.
Objectius
- Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.
Continguts
Conceptes:
Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.
Procediments:
- PowerPoint, vídeos, receptes i taules nutricionals.
- Es duen bolets per a fer proves i demostracions.
Actituds:
Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.
Metodologia
Abans:
No és necessària preparació prèvia. Si han donat el temari relatiu als fongs, millor. Ens adaptem al nivell que veiem que tenen els alumnes.
Durant:
- Introducció bàsica per a comprendre què és un bolet i les seves parts.
- Bolets típics de Menorca i més utilitzats en cuina.
- Mètodes de conservació.
- Mètodes de cocció i receptes bàsiques.
- Valors nutricionals i medicinals dels bolets.
Després:
Si el centre ho creu convenient, es deixa un sac de cultiu per veure el seu creixement i posterior collita dels bolets, que serviran per a alguna de les receptes explicades.
Recursos
Observacions