26. CONEIX ELS BOLETS ''CUINA I NUTRICIÓ'' 

Sessions: 1
Observacions:

Durada: 120
Observacions Durada:

Lloc: ES POT DONAR A LA MATEIXA CLASSE AMB UN PISSARRA INTERACTIVA O PROJECTOR. SI ES VOL, ES POT FER A L
Màxim per grup:

Destinataris

FPB
CFGM
CFGS
EPA (educacio persones adultes)
famílies
Professorat
altres grups

Responsable/s

MERCADAL MASCARO CICERON  

 

Descripció
Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.

Objectius
- Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.

Continguts
Conceptes: Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.
Procediments: - PowerPoint, vídeos, receptes i taules nutricionals.
- Es duen bolets per a fer proves i demostracions.

Actituds: Donar a conèixer els bolets comestibles més comuns i mostrar els mètodes de cocció i conservació més recomanades. Descobrir els valors nutricionals dels bolets saludables i amb propietats medicinals aplicats a la nostra dieta habitual.

Metodologia
Abans: No és necessària preparació prèvia. Si han donat el temari relatiu als fongs, millor. Ens adaptem al nivell que veiem que tenen els alumnes.
Durant: - Introducció bàsica per a comprendre què és un bolet i les seves parts.
- Bolets típics de Menorca i més utilitzats en cuina.
- Mètodes de conservació.
- Mètodes de cocció i receptes bàsiques.
- Valors nutricionals i medicinals dels bolets.

Després: Si el centre ho creu convenient, es deixa un sac de cultiu per veure el seu creixement i posterior collita dels bolets, que serviran per a alguna de les receptes explicades.

Recursos

MaterialEquipamentAporta respoAporta centre
Presentació, vídeo 
Qúestionaris, Diptics/trípics i altres publicacions 
Ordinador 
Projector - canó 


Observacions