183. PRECEDENTS DE LA FOTOGRAFIA: Taller de cambra fosca. 

Sessions:
Lloc: Arxiu d'Imatge i So de Menorca (Camí des Castell. 28 de Maó).
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

3r ESO
4t ESO
CFGM
1r batxillerat
2n batxillerat

Responsable/s

Personal de l'arxiu d'imatge i so, Departament de Cultura i EducacióEsperança PallicerArxiu imatge i so a Camí des Castell

 

Descripció
Per conèixer els precedents de la fotografia presentam la cambra fosca amb una activitat que permet veure com funciona, entrar a una cambra gran i la posam en pràctica fent dibuixos emprant cambres fosques portàtils. (podeu veure el taller a: https://youtu.be/fiEYwnGTgRs)

Objectius
- Donar a conèixer l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca.
- Apropar a la joventut de Menorca els procediments que van dur a la fotografia: cambra fosca.


Continguts
Conceptes: Què és una cambra fosca, el seu ús en la fotografia i en altres àmbits i activitat pràctica de dibuix amb cambra fosca.


Procediments:
Actituds: Actituds/Valors:
Interès per a conèixer les bases de la fotografia.
Creativitat i imaginació.


Metodologia
Abans: Explicació del procediment, acompanyada d'un audiovisual.Durant: Pràctica: es realitza al pati de Can Victori i es posa a la pràctica el que s'ha explicat teòricament.
Primer s'observa com funciona amb una cambra gran, on hi poden entrar en petits grups, i després es posa en practica amb cambres més petites que s'empren per a dibuixar-se uns als altres.

Després:

RecursosObservacions

El nombre màxim d'alumnes per a fer cada part del taller és de 12 alumnes.
Si el grup és més gran, es pot dividir en dues parts i fer-lo combinat amb una altra activitat (el taller de cianotípies o la visita de l'Arxiu) i després intercanviar-se de manera que tots els alumnes facin les 2 parts.

Aquesta activitat es pot fer conjuntament amb l'activitat de Coneix l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca o amb el taller Precedents de la fotografia: Cianotípies, segons l'interès del grup. En el moment de concertar la visita es podrà concretar de quina manera convé més fer-lo.
S'ha de tenir present que el temps pot fer que s'hagi de suspendre o ajornar la realització d'un taller.