17. VINE A PROGRAMAR EL TEU ROBOT 

Sessions: 1 sessió de 120 minuts
Lloc: CentreBit Menorca. Avinguda des Camp Verd, 4 Alaior
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

3r educació primària
4t educació primària
5è educació primària
6è educació primària
1r ESO
2n ESO
3r ESO
4t ESO

Responsable/s

FUNDACIÓ BALEAR D'INNOVACIÓ I TECNOLOGIA i IBSTEAM juanjoruiz@ibsteam.cat  

 

Descripció
Els nostres tallers de robòtica van dirigits a l’ alumnat d’ educació primària i secundària. Es divideix en tres programes diferents segons edats: nivell inicial, nivell mitjà i nivell superior.
En aquests tallers farem algunes activitats guiades per tal de familiaritzar-nos amb la robòtica fent servir peces interconnectables, amb les quals construeixen des de màquines simples (engranatges, politges, palanques, rodes i eixos) fins a petits robots programables.


Objectius
Difondre les activitats STEAM entre les filletes i fillets.
Introduir la robòtica educativa com a eina educativa transversal.
Familiaritzar a la comunitat educativa amb la robòtica
Iniciar a l’ alumnat en eines i elements bàsics de programació.


Continguts
Conceptes: Aquesta activitat està emmarcada en el desenvolupament de la Competència Digital (CD) i Competència matemàtica i competència en ciència, tecnologia i enginyeria (STEM)
Educació Primària

Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans: L’ alumnat treballarà en parelles, guiats per la persona responsable del taller i amb l' acompanyament del professorat del grup.


Durant: Un cop superat el factor sorpresa, l’ alumnat treballarà cooperativament per tal de superar els reptes que se’ ls proposi (construir un mecanisme, construir i automatitzar una màquina petita, seqüenciar i programar una seria d’ ordres que el nostre robot haurà de seguir, etc.).

Després: Aquest taller també pot ser part, com a inici o com a conclusió, d’ una situació d’ aprenentatge dissenyada pel professorat -si fos el cas, IBSTEAM pot ajudar-vos i/o assessorar-vos amb d’ aquestes situacions aprenentatge.

RecursosObservacions

De novembre a maig.
Subvenció bús del 50% si no és servei públic.

Expliquen l' oferta formativa d'IBSTEAM amb l'àmbit de robòtica educativa i les propostes a Menorca (CentreBit) de la FUNDACIÓ BALEAR D'INNOVACIÓ amb l'àmbit de robòtica i noves tecnologies.
1 sessió de 120 minuts
Nivell 1: 2n , 3r, 4t de primaria
Nivell 2: 5é i 6é de primària / 1r i 2n ESO
Nivell 3: 3r i 4t ESO
CentreBit Menorca. Avinguda des Camp Verd, 4 Alaior.