40. ANIMAM! TASTET D'ANIMACIÓ I JOGUINES ÒPTIQUES 

Sessions: 1
Lloc: Centre Municipal d'Art de Ciutadella.
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

5è educació primària
6è educació primària
1r ESO
2n ESO
3r ESO
4t ESO

Responsable/s

ASSOCIACIÓ CULTURACTIVA MENORCA  

 

Descripció
En aquestes breus sessions, els primers 10 minuts els dedicarem a la presentació de cada estudiant/grup amb els referents d'animació que vagin sorgint. Els següents 10 minuts, hi haurà una petita explicació de conceptes molt bàsics de l'animació (frames per segon, diversitat de tècniques, altres referents...). La resta de la sessió estarà dedicada a la pràctica. Els grups d'Educació Primària: taumàtrop (cicle inicial), rotoscòpia (cicle mitjà), praxinoscopi (cicle superior). A l'ESO: experimentació i portar als límits la tècnica de la rotoscòpia. I finalment, al Batxillerat: cut-out amb el mòbil per grups (animació 2D analògica a base de retalls de papers o materials varis. Tècnica similar al stop-motion).

Objectius
Aprendre sobre com l'animació i el cinema (també el vídeo actual) tenen un inici compartit. Com i perquè les joguines òptiques "enganyen" la vista. Fer un primer contacte (i motivació) sobre l'animació i les possibilitats infinites que aquesta tècnica té per a l'expressió de cada estudiant.

Continguts
Conceptes: Història del cinema i l'animació (referents i referents de cada estudiant/grup). Pràctica adaptada segons el nivell educatiu (amb possibilitat d'adaptar a cada centre i grup).
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans: Els referents que seràn mostrats a l'aula i la base d'aquest taller seràn el respecte i la diversitat. Feminisme, LGTBIQ+, consciència ecològica, antirracisme, salut mental i neurodivergències.
implementació dels ODS de l'Agenda 2030. Assumir un compromís ètic amb l'Agenda 2030 per convertir-la
en una prioritat estratègica en l'àmbit local, convençuts que és el marc a seguir en els propers anys per al desenvolupament d'una societat més justa, lliure i igualitària.

Durant:
Després:

RecursosObservacions

Centre Municipal d'Art de Ciutadella.
Abans de la sessió s'haurà de projectar un petit vídeo resum de 3-5 minuts on els i les estudiants podràn veure un material introductori en la matèria. Aquest vídeo estarà adaptat segons el nivell educatiu.
Cicles de Primària: 1'30 h.
ESO i Batxillerat: dues sessions d'1 h.