70. CONTACONTES AULA: QUI SOM? 

Sessions: 1sessió de 1hora
Lloc: AULA
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

P4 educació infantil
P5 educació infantil

Responsable/s

Joana Maria Pons  

Agència Menorca Reserva de Biosfera - Consell Insular de Menorca  

Descripció
L'activitat consistirà en un conte a través del qual anirem descobrint els animals que viuen als diferents hàbitats d'Alforí de Dalt. Aquests divertits personatges vindran a l’aula per explicar-nos quins animals són, les seves característiques i on viuen i ho faran a través d’una història d’ajuda i amistat.

Objectius
Conèixer els animals que viuen a Menorca.
• Conèixer les característiques dels animals.
• Descobrir els diferents hàbitats d'Alforí de Dalt i conèixer els éssers vius que hi habiten. • Incentivar l'hàbit de l'observació en l'entorn natural. • Aprendre a respectar i estimar els éssers vius i a no fer malbé el seu hàbitat.


Continguts
Conceptes: Animals que viuen a Menorca
• Els hàbitats dels animals
• Característiques dels animals: mamífers, rèptils, aus, amfibis
• Respecte per l'entorn natural

Procediments: L’alumnat, mitjançant titelles, aniran descobrint els diferents animals que viuen a Menorca. Aquests personatges ens aniran contant les seves característiques, on viuen, què mengen i com són. Després mitjançat la reflexió es fomentarà la recerca d'accions de respecte i cura pel medi ambient.
Actituds: Explorar, observar, descobrir i reflexionar
• Coneixement, respecte i estima pels éssers vius
• Reflexió davant les nostres accions a l'entorn natural
• Treball en equip


Metodologia
Abans: Durant el desenvolupament de l'activitat s'explicaran els conceptes bàsics, però es recomana que els alumnes hagin tractat els animals que viuen a Menorca
Durant: Mitjançant titelles es narrarà una història per donar a conèixer els animals que viuen als diferents hàbitats d'Alforí de Dalt. Un personatge principal, que s’ha perdut i no recorda qui és, serà l'element motivador per anar descobrint els diferents animals que viuen a Menorca i les seves característiques. Entre tots l’ajudarem a respondre la seva pregunta: “Qui som?”. Després els alumnes es dividiran per grups i es farà una dinàmica. Es deixarà un conjunt de fitxes relacionades amb la història narrada i cada grup haurà de contar el seu conte amb les fitxes triades.
Després: Durant l'activitat es repartirà el conte Qui som? a cada un dels alumnes, que després podrà ser treballat o ampliat a escola per part del mateix professorat del centre.

Recursos

MaterialEquipamentAporta respoAporta centre
 Aportació centre: aula per desenvolupar l’activitat i per on aniran passant tots els grups que l’han demanada.


Observacions

Telèfon: 653862684 RESPONSABLE DEL TALLER, FELIX DE PABLO de Medi ambient del Consell Insular de Menorca. Hi ha la possibilitat de completar aquesta activitat amb una sortida al bosc d’Alforí de Dalt. En aquest cas s’hauria de sol·licitar l'activitat: Sortim al bosc a conèixer els personatges del conte.
Persona de contacte: Nuria Galarza Lozano Telèfon: 653 86 26 84 adreça electrònica: alforidedalt@gmail.com